Избирателите, имащи право на избор в община Варна са около 285

...
Избирателите, имащи право на избор в община Варна са около 285
Коментари Харесай

От ОИК-Варна опровергаха достоверността на публикувани в интернет протоколи за изборни манипулации


Избирателите, имащи право на избор в община Варна са към 285 хиляди. Те ще гласоподават в 403 секции, включително и две мобилни. 

Както е известно през днешния ден Варна избира своя кмет на балотаж. Битка на втори тур се води и за кметския стол в районните  " Одесос ", “Приморски ", “Младост " и “Аспарухово ". На балотаж ще бъдат определени и кметовете на Тополи и Звездица.

Изборният ден стартира в 7 часа и завършва в 20.00 часа. Ако към този час пред секциите има чакащи, те ще гласоподават, само че не по късно от 21.00 часа.

По мотив на подадена тъжба от политическа мощ във Варна за оповестен от претендент за кмет на общината в деня за размисъл посредством Фейсбук подвеждащ снимков материал на документи, съдържащи реквизити на протоколи от СИК, от ОИК Варна опровергаха достоверността на изнесените документи.

" Твърдението е, че се приготвя имитация на втори тур, а изнесените протоколи са от първи тур и то не за избор на кмет, а за общински съветници. Ако има изказвания, касаещи нарушавания на първи тур, за какво досега не е подадена тъжба при нас или до прокуратурата? Оригинален протокол няма по какъв начин да се разгласява по този метод ", безапелационен беше Велин Жеков. 

Той добави още, че от ЦИК няма регистрирани наблюдаващи от други страни, както се твърди още в изнесената информация в обществената мрежа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР